Shopping på Mallorca

Det bedste af det bedste, hvad shopping i Mallorca angår, findes i hovedstaden Palma, hvor du finder butik efter butik, der sælger smart tøj og lædervarer: alt fra designertøj til den nyeste mode – herunder de kendte spanske mærker Zara (mode og alt til hjemmet), Custo, Desigual og Uterqüe.

De mest prestigefyldte shoppinggader i byen er Avenida Jaime III og Paseo del Borne, men hvis du går på opdagelse i de tilstødende smalle gader og stræder, vil du finde fristende butikker som Pinko, Eksklusiv, Kidama Miss Zelánea og Bossa.

Avenida Jaime III

Er du interesseret i at købe top-mærkevarer? Paseo del Borne har den imponerende tre-etagers Hugo Boss Store – som sælger herre- og dametøj fra Boss Green, Black og Orange kollektionerne. På den anden side af paseoen – i en smukt restaureret bygning – ligger Louis Vuitton, hvor du kan vælge fra den eftertragtede kollektion af tasker, bagage og finere modetilbehør. Find luksusvarer fra Cartier og Montblanc i deres respektive butikker i Palmas smukke Avenida Jaime III.

Hvis du har planer om at tage ud og handle, mens du er i Mallorca, må du ikke gå glip af et besøg på Palmas smukke Rialto Living: denne tidligere biograf og teater, som er blevet inkluderet i en bog om verdens 50 bedste livsstilsbutikker, har en stilfuld café, hvor du kan tage en afslappende pause, når du er ude og handle.

Rialto Living

Ønsker du en autentisk souvenir fra øen? Besøg Vidrios Gordiola for smukke glasvarer, en af de mange smykkebutikker, der sælger Mallorca perler, eller La Montaña for lokale fødevarer. Palmas to indendørs markeder – Olivar og Santa Catalina – er et himmerige for foodies.

Uden for Palma har de fleste feriebyer butikker, der sælger souvenirs og typiske ferieting – omend sjældent fremstillet i Mallorca. Inde i landet har de store byer i Manacor og Inca (begge en togtur fra Palma) anstændige mellemstore indkøbscentre: Manacor er berømt for perler, Inca for sine lædervarer, som findes til fabrikspriser i mange udsalgsforretninger.

Hvis du kan lide atmosfæren ved at købe ind på travle markeder, vil du finde mindst ét hver morgen, et eller andet sted i Mallorca. Tjek Manacor (mandag), Artà (tirsdag), Sineu – øens største – eller Santanyí (onsdag), Inca (torsdag), Santa Maria, og det enorme loppemarked på Consell (søndag). Som du vil opdage, er der masser af variation, når man handler i Mallorca!

Palmas største shoppingområder vil nu også være åbent for offentligheden om søndagen. Dette blev meddelt den 26. marts som en del af byens forsøg på at konkurrere som en international byferie destination og for at tiltrække flere turister til weekendture og indkøbsture.

Indtil videre vil butikker og barer i Palmas vigtigste shoppingområder alle fortsat være lukket om søndagen, hvilket vil give turister meget lidt at foretage sig i byens centrum. Ved at lade butikkerne holde åbent, ikke kun om søndagen, men også på helligdage, håber den lokale regering at sætte skub i den lokale økonomi og puste nyt liv i byen, som hovedsageligt har været lukket ned på disse dage.

For at støtte initiativet, har rådhuset planer om at organisere underholdning og kulturelle aktiviteter, som yderligere vil forbedre atmosfæren for shoppere, når de slentrer ned gennem Palmas attraktive shoppingområder. Rådhuset vil også give 1 times gratis parkering til kunder, der besøger områderne på disse dage.

Butikkerne i Palmas travleste områder, som er blevet defineret som det område, der omfatter Avenidas og går hele vejen ned til strandpromenaden, kan nu holde åbent hver søndag og hver “fiesta” eller helligdag indtil den 31. oktober.

Butikker i andre områder af byen, herunder El Molinar til Playa de Palma og området omkring Calle Joan Miró (med undtagelse af Porti Pi) har allerede haft mulighed for at åbne på disse dage, ligesom “små” butikker i de vigtigste shoppingdistrikter havde. Man håber, at byen, ved at lade alle butikker holde åbent, herunder større modebutikker og varehuse (såsom El Corte Ingles), i langt højere grad vil tiltrække mere interesse og sætte Palma de Mallorca på landkortet som en international shopping destination.

Shopping ved et lokalt marked, i stedet for at køre til et supermarked udenfor byen, er blot én måde at være mere grøn på. abcMallorca gik på Palmas Mercat de l’ Olivar.
Ordene Més a prop, més fresc findes her overalt på plakater, og minder kunderne om, at jo mere lokale produkterne er, desto friskere er de. Dette er ikke den eneste fordel. Køb af lokale produkter reducerer det, der kaldes “food miles” – et miljømæssigt begreb opfundet i England i 90’erne, der henviser til den afstand maden transporteres fra produktionsstedet til forbrugeren.

Udover disse to meget gode grunde, er det største overdækkede marked i Palma de Mallorca rigt på sanselige fornøjelser: lækre dufte, imponerende udstillinger, og lyden af livligt drilleri blandt kunder og handlende, eller dem, der holder markedets adskillige barer gående. Man kan slet ikke sammenligne med at traske rundt i et gigantisk supermarked i kølvandet på endeløst muzak og højttaler meddelelser….

Selv nuværende fødevaretendenser er der taget højde for i Mercat de l’ Olivar. I den pulserende fiskehal – et tilholdssted for turister bevæbnede med kameraer – er den seneste tilføjelse, Ostras, en flot bar, der serverer østers med vin. Der udbydes færdige retter – krydrede og søde – på Nou 9. Og der er et udvalg af sushi barer. Yosushi er den forretning, der tilhører Thomas Wilden, som har arbejdet i restaurationskøkkener i London, Schweiz og hjemlandet Tyskland. “Vejret her er bedre,” svarer han, når han bliver spurgt, hvorfor han opgav at blive en to-stjernet Michelin-kok i sit hjemland.

I den største torvehal, findes der ingredienser til at skabe dit eget japanske køkken, samt krydderier fra hele verden. Especias Crespí har en smart lille walk-in butik, der lagerfører et godt udvalg af emballerede krydderier, mens Los Sabores del Mundo har et mere etnisk look, med et farverigt udvalg af løse krydderier. En række spiseklare gourmet lækkerier udbydes i det moderne deli Kiana.