Mallorca Vejr

Vejret på Mallorca

mallorca vejr

Mallorca, også stavet Majorca, har et typisk middelhavsklima af varme, tørre somre og milde vintre. Øen er bjergrig , og dette giver anledning til varierende klimatiske forhold i henhold til hvor man befinder sig: den fremherskende vindretning kommer fra nordvest, så sydøst regionerne er generelt varmere og tørrere. De Nord vestlige regioner og bjergene får det meste regn, selvom det aldrig er særlig meget. Kystområderne har omkring 300 solskinsdage om året. Kommer man op i højderne er der altid lidt køligere temperaturer.

Mallorca ligger i Middelhavet , syd for fastlandet af Spanien og Nordafrika.

Vejeret om sommeren på Mallorca

Sommeren, fra juni til september, er varm næsten uden nedbør og der er masser af solskin. Ved begyndelsen af sæsonen den gennemsnitlige temperatur allerede meget høj omkring 27 ° C. Derefter stiger temperaturen til 30 ° C , højdepunktet af varmen er i juli og august, før det bliver igen bliver ned til 27 ° C i september. Solbadere vil nyde den lokale vind, som er skabt af varmen der stiger op fra øen, der trækker køligere luft ind fra havet. Luftfugtigheden er lav og kystområder har normalt en kølende brise, men varmen kan være lidt ubehageligt. På solrige dage kan temperaturen komme op i den høje ende af 30’erne . Hvis du vælger at besøge Mallorca i denne varme, er det tilrådeligt at gøre, som de lokale og tage en siesta på den varmeste del af dagen. Hav temperaturen bliver op til 25 ° C, og man kan forvente, op til elleve timers solskin om dagen, i de varmeste måneder.

 

Mallorca efterårsferie vejr

Efterår i oktober og november, er varm, men våd og alligevel solrigt. Dette er et godt rejsetidspunkt for at undgå mange turister. Oktober er stadig varmt nok til at besøge stranden, der er en gennemsnitlig temperatur på 23 ° C , selvom natten  er køligere med en gennemsnitlig temperatur på 12 ° C. November har en gennemsnitlig temperatur på 18 ° C , hvilket er for koldt til solbadning , men stadig behageligt varmt. November nætter kan være meget kølige, dog på et gennemsnit af 8 ° C. Havet er stadig varmt nok til at svømme indtil slutningen af ​​sæsonen. Oktober er den vådeste måned i året, men det faktum, at hver dag modtager stadig syv timers solskin i gennemsnit viser, at nedbøren er koncentreret i kraftige byger og bliver sjældent ved i en længere periode.

Mallorca vinter vejr

Vinter, fra december til februar er meget mild og meget lys for en vinter på den nordlige halvkugle. Den gennemsnitlige højeste temperatur om vinteren er Mallorcas laveste i januar med 14 ° C. I december og februar kommer dagstemperaturen normalt op omkring 15 ° C. Nattens gennemsnitlige temperatur er omkring 4 ° C , og den kan komme ned at runde frysepunktet . I bjergene er sne normalt, men meget sjældent i lavlandet. Regnen bliver mindre, som sæsonen skrider frem. Solskindstimerne kommer ned på fem timer om dagen i december og januar, men stiger til syv i februar. Vinteren er et godt tidspunkt at besøge Mallorca for vandreferier.

Mallorca vejr foråret

Foråret er fra marts til maj, det er vart med en smule nedbør. Den gennemsnitlige temperatur er 16 ° C i marts og stiger til 18 ° C i april og 22 ° C i maj. I midten af ​​april er temperaturer på 20 ° C i dagtimerne er ganske almindelige, selvom det kan være lidt uforudsigelig. Aften temperaturer forblive kølige i hele foråret, så en sweater og en jakke er får du brug for. Solskindstimerne kommer op på ni timer om dagen i april. Nedbøren er moderat, aftagende til en næsten ubetydelig mængde i maj. Foråret er lysere end efteråret, men om foråret er havet for koldt til svømning.

Mallorca har fordel af øens sydlige placering i Middelhavet. Varme somre og milde vintre er et resultat af nærheden til ækvator.