Mallorca Vandretur

Vandresæson på Mallorca

Hiking på mallorca - ferieguide Mallorca

Når sommersæsonen er overstået , syder Mallorca af aktivitet for vandrere og bjergbestigere. Tramuntana bjergkæden i den vestlige del af Mallorca og de ​​mere beskedne Serra de Llevant bjerge i øst oplever flere og flere besøgende,  som har taget deres vandrestøvler ud af skabet og støvet dem af.

Hvorfor vandre på Mallorca

Mallorca hiking

Det er det perfekte sted at vandre, hele året rundt er Mallorca destination for alle, der nyder at gå. Med over 300 solskinsdage om året, varierede og spektakulære landskaber, Mallorca er det perfekte rejsemål for alle, der nyder at gå.

Højder over 4.000 fod udfordrer selv de fittest. Du kan vandre langs kysten med en fantastisk udsigt, og slentrer gennem vinmarker, frugtplantager og øde landeveje, hvilket giver endeløs nydelse for vandrere på alle niveauer.

Og hvis du har lyst til en pause fra vandreture, kan du nyde øens rige kultur og historie, samt et væld af andre udendørs aktiviteter såsom sejlads, dykning, klatring, havkajak og cykling . Alle aktiviteter på Mallorca der vil holde dig underholdt.

Stier og ruter

vandretur paa mallorca

Selvom gå-og vandreture i Mallorca er blevet mere populært i de senere år, er de fleste stier og ruter stadig ikke så befærdet, så du føler ofte at du har det hele for dig selv. Det kan være, at du kun deler udsigten med et par bjerggeder. Vandreture på Mallorca leder dig forbi smukke oplevelser i landskabet, som de mange badegæster ofte går glip af. Der er virkelig meget at opleve for vandrere og der er ruter til begyndere og helt frem til mere avancerede vandrere.

Regeringen har investeret en hel del penge i at udvikle vandrestier og stier for at gøre Mallorca langt mere tilgængeligt for naturelskere. Mange stier, der allerede eksisterer er markeret med træskilte, og der ​​er meget godt mærkning langs en rute.
Du kan også nyde en af turene langs ​​kystlinjen og beundre havet med sine skjulte bugter og krystalblå vand. Eller prøv nogle mere udfordrende bjergstier og opdag springende vand, vilde geder og drypsten huler. Du kan endda måske få øje på en af Spaniens sjældne racer, nemlig Ørnen.

Det bedste tidspunkt for vandreture er formentlig forår eller sensommer, når temperaturen er lidt køligere og folkemængderne er forsvundet. Foråret er også en vidunderlig tid til at gå gennem landskabet, hvor blomster og grønt fylder landskabet. Sensommeren og efteråret er ikke så grønt, men det er stadig varmt nok til en svømmetur, hvis du tilfældigvis kommer på tværs af en skjult bugt.

Hjælp på din vandretur

Hvis du kommer i vanskeligheder, mens du går i bakkerne, findes der en bjerg-redningstjeneste der kan hjælpe – ring 112. Servicen er gratis, men du skal selvfølgelig altid have en rejseforsikring , der omfatter alle aktiviteter, som du gennemfører når du besøger Mallorca.

Guidede vandreture på Mallorca

Der er rigtig gode muligheder for at få en professionel guidet vandretur på Mallorca, både med overnatninger og alt hvad der skal planlægges for en super oplevelse.

Et godt firma er www.Mallorcahiking.com

Mallorca Vandretur - ferieguide Mallorca

Mallorca Hiking har arrangeret vandre ferier i Mallorca i over 10 år nu. Forretningen blev oprindeligt oprettet og drives af David Denham, og siden sin pensionering i 2007 har de genopfundet, forynget og styrket det (meget til hans glæde!) Med masser af nye ideer, nye ruter og nye medlemmer af holdet!
De er et lille professionelt team, der alle brænder for Mallorca, om naturen og om vandring. Guiderne taler engelsk, spansk og tysk.

Hvad skal du tage med med dig når du vandre på Mallorca:

Mallorca tur

Øens vejr kan ændre sig meget hurtigt og uventet , så det er altid tilrådeligt at være klar til hvad som helst . I bjergene kan der hurtigt komme skyer og tågen kan komme ind fra havet, der forårsager tab af synlighed og fald i temperaturer.

Terrænet i Mallorca er groft så godt fodtøj er afgørende. De fleste ture kræver vandrestøvler med hårde såler, godt greb og ankel støtte. Det er en god idé at gå dine støvler til  ( hvis de er nye !) Før du tager dem ud på de klippefyldte overflader, ellers får du vabler.

September til begyndelsen af ​​juni er de mest besøgte vandre måneder på øen, og selvom det ikke så varmt, som om sommeren  så kan september / oktober og april / maj stadig være varme når man er på vandretur. Selv midt om vinteren kan følsom hud brænde. Derfor bør du huske noget til at beskytte dig mod solen – hat, solcreme, solbriller, læbepomade, lange ærmer og lange bukser osv. er tilrådeligt.

Uanset måned er det vigtigt at du har masser af vand med, og et par snacks til at supplere dit energi niveau, det er altid tilrådeligt – bare for en sikkerhedsskyld!

Huskeliste til din vandretur:

 • God robust fodtøj – hårde såler og godt greb er den mest afgørende
 • 25-30 liter rygsæk
 • Vandflaske – der indeholder mindst 1,5 liter
 • Energi snaks
 • Sol beskyttelse– hat, solcreme, solbrille…
 • Letvægts regntøj
 • Lag på lag tøj til at holde varmen – fleece, pullover…
 • Vandre stokke
 • Lille personligt nødhjælps kit – renseservietter, plaster, bandage, medicin..

 Andet udstyr du kan finde nyttigt:

 • Badetøj
 • Lygte
 • Lommekniv
 • Fløjte – til at tiltrække opmærksomhed
 • Lillle pude til at sidde og slappe af på
 • Kompass
 • Kikkert
 • Kamera
 • Toilet papir
 • Bløde komfortable sko og tøj, til overnatning

 

Der er selvfølgelig også andre arrangører af vandreturer på Mallorca. En udbyder er Tramuntana Tours.

Skærmbillede 2013-12-09 kl. 23.12.42

Tramuntana Torus arrangere vandre ture i Tramuntana bjergene, og her spænder udbuddet af ture over tre kategorier: Easy walks, Medium walks og Difficult walks. Du kan se mere på deres website: http://www.tramuntanatours.com/

Hvor kan man tage på vandretur på Mallorca

Guide til at få mest muligt ud af Mallorcas forrevne bjerge og indviklede kystlinje og opdage øens skjulte hemmeligheder langt fra alfarvej.

Hvad er de bedste anbefalinger til vandreture rundt på øen, der ville være velegnet til familier med børn?

Der er et par ture, der sagtens kan tages med børn i alle aldre, og som stadig vil være sjove for børnene. En god region er omkring Lluc klostret, circaen times kørsel fra Palma. Der ligger en restaurant og bar lige ved den officielle parkeringsplads, som er specielt velegnet til familier. Turen varer ca. 1 1/2 time og passerer interessante klippeformationer, hvor de små kan gå på opdagelse.

Turen går også gennem skove af sten-ege, og siden den for det meste ligger i skyggen, er den et fremragende valg for at undslippe varmen i Middelhavet. Før du vandrer omkring, bør du tage dig tid til at se dig omkring og sørge for, at du er på rette vej, da de ikke alle sammen er velegnede til børn!

Selvom det ikke er en cirkulær vandretur, er en anden mulighed med flot havudsigt turen til Talia (eller Atalaya) Alcudia i den nordlige del af øen, som starter ved Sanctuary La Victoria tæt på Alcudia. Den tager også kun omkring 1 1/2 time. Mere erfarne familier kan tilføje en afstikker til Plenja Rotja, hvilket er en smule mere krævende, men sandsynligvis mere interessant for større børn.

Endelig kan du der prøve Cala Fornells regionen, tæt på Paguera, som har den ekstra attraktion af en svømmetur i havet undervejs.

Fra parkeringspladsen i Cala Fornells vil en kort 15 minutters vandretur bringe dig til en lille naturlig strand, Caló d’en Monjo, hvor du kan nyde en svømmetur. Afhængigt af hvor meget vandretur børnene har mod på, kan du udforske de mange stier omkranset af fyrretræer, der snor sig omkring dette område,  med gåture på op til 1 1/2 time.

Hvad er den bedste årstid for vandreture i Mallorca?

Det afhænger af, hvad du rent personligt foretrækker. Hvis du ønsker at se øen, når den er grøn og i fuldt flor, er tiden fra marts til maj afgjort, når naturen er på sit smukkeste.

Hvis du ikke har noget imod, at landskabet allerede er en smule tørt, vil ture mellem oktober og midten af ​​november giver dig mulighed for at kombinere en vandreferie med lidt svømning i havet. Mit råd vil helt sikkert være at undgå de varme sommermåneder, især når du rejser med børn.

Hvilke vandreture på øen er de mest naturskønne?

Jeg ville nok sige ærkehertug Ludwig Salvators sti, som stammer fra 1860erne. En afstikker går fra Valldemossa til Deiá og byder på en storslået udsigt over Tramuntana -bjergene og Mallorcas vestkyst.

At gå over Puig Teix i mere end 1000 meters højde er relativt krævende og vil tage dig 4-5 timer. Men det er absolut turen værd alligevel, og det giver dig masser af muligheder for at tage billeder langt fra øens slagne veje.

Yndlingsvandretur i Mallorcas bjerge?

Puig Galatzó er et enestående og symbolskt bjerg, som er 1072 meter højt. Fra toppen kan du se begge sider af øen, den nordvestlige ende og havet dér, og sydsiden med Palma-bugten, som er virkelig unik på øen.

 Vedligeholdelse af kendte vandreruter

Nogle af Mallorcas mange vandreruter har været øremærket til investeringer for at forbedre sikkerheden for vandrere og for løbende vedligeholdelse. 2 officielle agenter er også blevet udnævnt til at være ansvarlige for routernes vedligeholdelse.

Omkring 400.000 € er blevet afsat til at foretage nogle forbedringer til stier, det gælder især de langdistance ruter der løber mellem Valldemossa til Pollensa og fra Arta til Lluc. Der skal gives særligt hensyn til disse ruter, som løber gennem fredede områder og naturreservater, såsom på ruten fra Lluc til Arta.

Formålet med de nye agenter vil være at beskytte landdistrikterne og det naturlige miljø samt sikre arven af disse ruter for fremtidige generationer.

Antallet af vandrere i Mallorcas Tramuntana bjerge er steget eksponentielt i de seneste år, derfor er investering i vedligeholdelse,  som dette nødvendigt for at holde stierne åbne og sikre for alle at bruge.