Mallorca om vinteren

Om vinteren er Mallorca et af de smukkeste syn, du kan forestille dig. I slutningen af januar, i koldt vejr, blomstrer vidtstrakte mandeltræer og skaber en ekstraordinær udsigt. Markerne dækkes af sne-lignende hvide blomster. Mange malere og fotografer kommer til øen på denne årstid for at være vidne til denne naturens pragt, der er blevet et af ​​de mest karakteristiske billeder af Mallorca.

Ærkehertug Louis Salvator var en lidenskabelig beundrer af øen og var fascineret af dette landskab. Frederic Chopin og George Sand, to af vores mest berømte besøgende, havde mindre tid til at beundre det. Chopins dårlige helbred tvang dem til at forlade øen den 11. februar 1839, to måneder efter deres ankomst. Alligevel var det nok til at inspirere en stor del af de 24 præludier op. 28, som den polske komponist skrev i Valldemossas karteuserkloster.

Deres oplevelser blev foreviget i ”A Winter i Mallorca”, rejsebogen, der blev udgivet af George Sand i 1855. Dette samme navn bruges til at henvise til et intensivt program af begivenheder, der finder sted på øen i løbet af vinteren, mellem oktober og april. Det omfatter aktiviteter af alle slags: guidede ture, koncerter, udstillinger og traditionelle festivaler.

Jul på Mallorca

Som mange andre steder falder julen sammen med begyndelsen af ​​vinteren. I Mallorca er dette en glædelig tid. Landsbyer og byer dekoreres med farvede lys og kommer til live med lyden af ​​jul.

På denne årstid er blandt mallorcanske folk tradition for at besøge de julekrybber, der udstilles rundt omkring på øen. Klostret i Caputxines’ monumentale julekrybbe af er øens ældste julekrybbe. Den ligger i Palma de Mallorca og er blevet erklæret kulturarv. Det er også interessant at tage omkring på jule- og kunsthåndværksmarkeder i Plaça Mayor, hvor der sælges tusindvis af figurer og dekorationer til krybber og juletræer.

La Sibil•las sang er et af ​​de mest fremragende aspekter af julen. Den foregår den 24. december. Mallorca og Alghero i Italien er de eneste to steder, hvor traditionen for dette middelalderlige juledrama stadig lever. Det blev erklæret en kulturarv i 2004. Sangen synges i mange kirker i Mallorca, men de mest interessante udførelser på grund af bygningernes størrelse finder sted i Lluc kloster og Palma katedralen. Den synges af en dreng, der bærer et sværd og er iført en kjortel og en broderet silkekappe.

L’Estendard festivalen finder sted den 31. december. Den afholdes i Palma for at fejre annektering af øen til de europæiske kristne kongeriger. Den er en af ​​de ældste ikke-religiøse festivaler i Europa. Den stammer fra det 13. århundrede og blev erklæret en immateriel kulturarv.

”Colcada”, udført af Pere d’Alcàntara Penya, foregår i Plaça de Cort samme dag. Arrangementet tiltrækker et stort antal mennesker foran rådhuset. Det er en romance af den mallorcanske forfatter, som beskriver festlighederne i det 19. århundrede. Efter arrangementet tildeles byens guldmedaljer og de ​​ærede borgere udråbes.